Smulpaj!
God kväll!
Idag slänger jag in ett recept på en smulpaj med äpplen och givetvis MYCKET kanel :)!
Till 6-8personer
- 3dl vetemjöl, alt. 1½dl vetemjöl och 1½dl havregryn (man kan ta glutenfritt mjöl om man vill dock var noga med måtten)
- 1msk strösocker
- 125g kalltsmör (jag använde mig av mjölkfritt "flytsmör")
- 3-4 äpplen, beror ju på hur mycket man vill ha! Man kan ta bär istället för äpplen tex.
- Kanel + socker för granering
Ta en form, smörj den med smör.
Blanda alla ingredienser för utom äpplerna. Äpplerna skivar du, lägger ut i den smörade formen, häll på den smuliga "degen" över äpplerna som du redan har hällt kanel på, häll mer kanel på smuldegen sedan och en aning socker.
Ca 200gradig ugn, i 30min, man ser när den tar färg!
Vispa vaniljsås till om man tål/vill ha, eller glass!
Klart! Mycket enkelt och uppskattat!
Det är dagens recept!
Lycka till:)
// Louise