Smulpaj!

God kväll!

Idag slänger jag in ett recept på en smulpaj med äpplen och givetvis MYCKET kanel :)!

Till 6-8personer
 
- 3dl vetemjöl, alt. 1½dl vetemjöl och 1½dl havregryn (man kan ta glutenfritt mjöl om man vill dock var noga med måtten)
 - 1msk strösocker
 - 125g kalltsmör (jag använde mig av mjölkfritt "flytsmör")
 - 3-4 äpplen, beror ju på hur mycket man vill ha! Man kan ta bär istället för äpplen tex.
 - Kanel + socker för granering

Ta en form, smörj den med smör.

Blanda alla ingredienser för utom äpplerna. Äpplerna skivar du, lägger ut i den smörade formen, häll på den smuliga "degen" över äpplerna som du redan har hällt kanel på, häll mer kanel på smuldegen sedan och en aning socker.

Ca 200gradig ugn, i 30min, man ser när den tar färg!

Vispa vaniljsås till om man tål/vill ha, eller glass!
Klart! Mycket enkelt och uppskattat!

Det är dagens recept!

Lycka till:)

// Louise


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0