Chai latte och bakning!
God kväll!
Idag vaknade jag upp i stan, efter att ha sovit hos pojken. Han gick upp tidigt och gymmade. Jag låg kvar och sov och segade mig. Vid 10:30 var det dags för frukost, sent för att vara mig haha.
Något som är riktigt gott och nyttigt var en Hallondryck från Brämhults! MUMS. Drack ca 0.5l haha, nyttigt!
Sedan åkte vi mot Täby :), mötte upp Saga fikade, jag tog en chai latte (IS)... vilket innehöll mjölkpulver och mjölkprotein! GREAT.
Mamma hämtade upp oss och vi åkte och handlade... För jag skulle hem och baka! :)
Bakade äppelknyten som jag ändrade lite på i receptet hehe (mjölkprotein även där).
Men det blev brödbakning med, där stoppade jag i Fetaost... Inte så jättebra kanske, men gott!
Här är receptet på brödet som kommer ifrån Bonniers Kokbok:
25g jäst
6dl vatten
1dl olja (olika oljor ger olika smak)
ca 16dl mjöl, men jag har typ 12-14, för man bakar ju ut brödet, så ta lite mindre typ^^
1tsk salt
MIN FYLLNING:
Oliver, svarta + gröna
Färsk timjan
Fetaost (inte ett måste)
Soltokrade tomater om man vill
Detta är bara ett exempel
1. Smula jästen, blanda i vattnet och låt det smälta samman, (ni fattar). Häll ner oljan och blanda i lite mjöl i taget. Blanda i saltet. Fortsätt med mjölet. Använd gärna en matberedare (Kitchenaid, kör på 2:an). Häll nu i fyllningen om ni skall ha någon.
Jobba degen tills det blir en bröddeg. Låt den jäsa ca 60min med bakduk.
2. Arbeta degen smidigt och forma till bröd, lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt det jäsa ytterligare ca 30min.
Sätt på ugnen på 270grader.
3. Snitta brödet, pensla med vatten, häll på flingsalt om ni vill.
4. In i ugnen i ca 15min, sänk därefter till 225grader. Under tidenslopp kan ni pensla på mer vatten för en hårdyta.
5. I ca 10min skall brödet vara inne på 225grader. Ta ut och lägg på galler för att få en bättre skorpa.
6. Låt svalna ett tag, servera!
LYCKA TILL :)
Höres:)
Louise
Det låter inte som en speciellt dålig dag du! :D
Och Bagare har du gått och blivit, hoppas det blir bra! (: Go for it!